“ Een begrip in Midden Nederland ”
Het juiste adres voor vlees van topkwaliteit.

Acties


Probeer onze nieuwe producten: Argentijnse gamba’s -Vannamel gamba’s -De Black Tiger garnaal
Arbequina olie-Joost olijfolie.
Vandaag nog en geniet van de heerlijke smaken die ze met zich meebrengen. We zijn ervan overtuigd dat u er dol op zult zijn!

Arbequina olie (5L en 250 ML)
 
Arbequina is een van de meest gewaardeerde oliën op zowel de nationale als de internationale markt.
De Arbequina olijf heeft een reeks nuances, aroma’s, smaken, zeer evenwichtig, zacht en intens tegelijkertijd en het kan met praktisch alles gecombineerd worden.
Arbequina is, zoals met alles, te vinden via de naam die de afkomst ervan aangeeft. Arbeca is de plaats waaraan deze olijf haar naam te danken heeft. Ze is echter bijna overal in Spanje te vinden, met name in Catalonië (Lleida en Tarragona) en Aragón.
 
Kenmerken van Arbequina De olijf onderscheidt zich van de andere olijvensoorten doordat de bomen de meeste onbegroeide takken heeft en de olijf heeft een hele donkere groene kleur in tegenstelling tot de witte asgrijze kleur van andere olijven.
Deze soort kan zich zeer goed aanpassen aan ongunstige weersomstandigheden. Ze is bestand tegen vorst en gebrek aan water. De olijven zijn klein en rond en wanneer ze rijp worden, verandert hun kleur van violet groen in zwart.
De olijf is zeer klein en weegt niet meer dan twee gram. Toch is het mogelijk om veel olie uit deze kleine olijven te halen dan uit andere, omdat ze veel vet hebben. De oogst van deze soort valt aan het begin van het seizoen.
De arbequina olijfolie kenmerkt zich door haar zachtheid en intense smaken.De olie is zeer fruitig met geelgroene tinten, evenwichtig en vol ondergeschikte aroma’s die doen denken aan appels, verse amandel en andere zachte en zoete vruchten. Het is niet bitter of scherp. Arbequina is een van de meest gewaardeerde oliën op zowel de nationale als de internationale markt.
 
Joost olijfolie
Deze oliemix is geproduceerd in Spanje, en is gemaakt uit 65% zonnebloemolie met 35% olijfolie. Deze olie is perfect om mee te dressen, maar kan ook goed gebruikt worden om mee te bakken. Leveren wij normaal gesproken uit per doos van 3 x 5 liter.
 

Argentijnse gamba’s
De Argentijnse gamba is een wilde koudwatergarnaal die wordt gevangen voor de kusten van Argentinië. De smaak is sappig en zoet en gaat in de richting van kreeft.
In koude wateren groeien garnalen trager en nemen ze meer smaken uit hun omgeving en voeding op. Dat is meteen ook het geheim achter de fijne smaak van deze lekkernij. Eens gevangen worden ze supervers ingevroren. Rauwe gamba’s zijn erg snel klaar (binnen 3-4 minuten) en zijn geschikt om te koken, grillen, bakken en roerbakken.Het product wordt uitstekend gekoeld verzonden en kan in diepvries minimaal 3 maanden worden bewaard. In de koelkast kunnen de gamba’s één dag worden bewaard bij een temperatuur van maximaal 4 graden
============================================================================
Een korte uitleg over diepvries garnalenDiepvriesgarnalen worden over de hele wereld als delicatesse gegeten. In Europa worden de Black Tiger (zwarte tijgergarnaal) en Vannamei (witpootgarnaal) het meest verkocht. Daarnaast zijn de argentijnse gamba’s flink in opkomst.
Black Tigers en Vannamei garnalen worden zowel wild gevangen als gekweekt. Door de populariteit van deze garnalen is het niet meer mogelijk om alles wild te vangen en wordt het product steeds vaker gekweekt. Deze aquacultuur farms bevinden zich voornamelijk in Zuidoost-Azië.
Bijna alle gamba’s die op de Europese markt worden verkocht zijn in deze regio gekweekt. Dit is ook de reden waarom de garnalen groothandels het product diepgevroren verkopen. De afstand tussen de kwekerij en de Europese schappen is simpelweg te groot.
Wat is het verschil tussen Black Tigers en Vannamei garnalen?Black Tiger garnalen en Vannamei garnalen verschillen in veel opzichten van elkaar. Zo heeft de zwarte tijger garnaal donkere strepen op de staart en hebben ze een hardere schaal in vergelijking met andere garnaalsoorten.
Veel belangrijker is het prijsverschil tussen beide. U als inkoper weet dat de prijs van Black Tiger garnalen hoger liggen dan die van Vannamei garnalen. Dit heeft alles te maken met de manier van kweken en dus de kwaliteit van beide producten.
De Black Tiger garnaal wordt op een extensieve wijze gekweekt. Dit betekent dat deze tijgergarnalen zich in grotere vijvers bevinden. Met slechts twee garnalen per m2 hebben zij een ruime leefomgeving en worden ze nagenoeg niet bijgevoerd.

Joost Olijfolie 5 liter €27.50
Arbequina  Olie 5 liter €57.50
Arbequina Olie 250 ML €6.00

Vannamel gamba’s 16/20 gepeld €10.50
Argentijnse gamba’s 10/20 met kop €12.75
Black Tiger 6/8 HOSO €18.50 

Het lekkerste vlees voor de barbecue
Copyright © Horecaslagerij van den Heuvel - sitemap